“Promosyon” ile rüşvetle CBI lens altında kıdemli Odisha IAS subayı

yasemin

Member
18 Şubat 2025 03:11

İstifa, bir CBI ekibi 10 kiloluk özetle bağlantılı olarak ikamet yerini düşürmeden önce gerçekleşti.

Kıdemli IAS subayı Bishnupada Sethi, Merkezi Soruşturma Bürosu'nun (CBI) tarayıcısı altında, bir Merkez PSU'nun kıdemli memuruyla iddia edilen bağlantısı aracılığıyla bir £Geçen yıl Aralık ayında 10-lakh rüşvet, istifasını Salı günü hizmetten gönderdi ve bu da ulaşımın reddedildiğini belirtti.

Odisha IAS Memuru Bishnupada Sethi. (Tedarik fotoğrafı)

Sekreter General Manoj Ahuja'ya elle yazılmış bir mektupta, 1995 memuru, parti arkadaşı Hemant Sharma'nın son zamanlarda göz ardı edilirken eyalet hükümetinde ek bir genel sekreterin rütbesine terfi ettiğini söyledi.

İki taraflı istifa mektubunda yazdı ve kendisine karşı CBI sınavına atıfta bulundu.

HT, para çekme mektubunun bir kopyasını gördü. Genel Sekreter Ofisi bu konuda henüz yorum yapmadı.

İstifa, bir CBI ekibi ile bağlantılı olarak ikametgahına düşmeden önce gerçekleşti. £Köprü ve Çatı Şirketi (Hindistan) Ltd ile bağlantılı 10-lakh dizgin, Merkezi Kalküta'da merkezi bir kamu sektörü.

8 Aralık'ta CBI yetkilileri PSU genel müdürü Chanchal Mukherjee'yi tutukladı £Bir emlak şirketinden onlara vaat eden 10 lakh mezar fonu. Mukherjee, bir gayrimenkul şirketinin sahibinin sahibi yakalandığında Bhubaneswar'daki bir otelin önünde yakalandı.

Sethi'nin adı Mukherjee'nin anketi sırasında ortaya çıktı. CBI ekibi Salı sabahı ikametgahına ulaştığında, Sethi ile bir arama emri talep eden bir tartışma yaptılar. “CBI yetkilileri beni ve aile üyelerimi taciz ediyor. Bize karşı davranışları çok kaba oldu ”dedi.

Sethi masumiyeti iddia etti ve ona karşı hiçbir FIR gönderilmediğini söyledi. “Chanchal Mukherjee (davadaki bir sanık) ile hiçbir bağlantım yok. Köprü ve Çatı Şirketi (Hindistan) Limited'den hiçbir iyilik almadım. Chanchal Mukherjee, daha önce eyalet hükümetinin çeşitli departmanlarında çalıştığı için devlet sekreterliğine sınırsız erişime sahipti. ”

Rec simgesi
Önerilen konular