Mahakumbh bölgesindeki çeşitli yerlerde 500'den fazla bhandaras (topluluk yemekleri), destekçilerin lakhlarının her gün Prasad aldığı (yemekler). Çok sayıda destekçi sağlamak için Annakshetras'ta (beslenme alanları) büyük düzenlemeler yapıldı.
Dragraj'daki Mela bölgesindeki çadır şehrinin 6. sektöründeki Akshaya Patras Deposu'nun mutfağındaki otomatik makineler. (HT fotoğrafı)
Ticaret Fuarı bölgesindeki en büyük mutfak, sektör 19'daki deposundaki Uluslararası Krishna Farkındalığı Derneği (ISKCON), burada her saat üç otomatik makinede 40.000 rotis üretiliyor.
Radhakund mutfağından sorumlu olan asistan yardımcısı, hamuru yoğurma, sebze kesme, vb. Makinelerle birlikte 100'den fazla gönüllünün her gün mahaprasad hazırlamakla meşgul olduğunu söyledi.
Iskcon ayrıca Prayagraj Kavşağı yakınında bir mega mutfağa sahiptir. Endüstriyel Gautam Adani'nin yardımıyla, 1.5 lakh adanmışları her gün bu iki yiyecek mutfağı tarafından servis edilmektedir.
Mela bölgesindeki bu mutfakta, bir yerden diğerine pirinç, baklagil, sebze vb.
Büyük saksılar (bhagonas) bir kayış disk sistemi yardımıyla platforma platforma getirilir ve daha sonra pistlerde bir yerden diğerine aktarılır.
Hamur bükülme makineleri 15 ila 20 dakika içinde 50 kg hamuru yoğurur. Mutfakta 15 ahşap yanık ve 15 gaz yanığı vardır. Mutfak personeli, dört fırın ile sadece su sürekli ısıtılır ve pirinç gerektiği gibi hemen pişirilir.
Puris elle yapılır. Dal, pirinç, roti, iki tür sebze, puris ve halwa, laddu veya kheer tatlılar olarak servis edilir. Mutfakta yemek pişirme süreci her gün sabah 3'te başlar. Tüm preparatlar yapıldıktan sonra, yiyecek saat 5 ila 08: 00-12: 00 arasında pişirilir ve yiyecekler hacı, sadhus ve turistlerden saat 9'dan akşam 6'ya kadar dağıtılır.
Makineler yardımıyla günde 20.000 için hazırlanan yiyecekler
Çadır Şehri'nin 6. sektöründeki Akshaya Patras kampında yiyecek aşçılarının ve 20.000 takipçinin servis edildiği düzenlemeleri yapıldı. Buradaki çalışmaların çoğu makineler tarafından yapılmaktadır. Maksimum 110 kg çiğ pirinç aynı anda ve pişirildikten sonra yaklaşık 350 kg miktarını kullanabileceği pirinç üretimi için özel bir soba vardır. Baklagiller için sobada, sobada sebzeler için bir buçuk saatte bir buçuk saatte ve 350 kg sebzelerde 750 litre impuls yapılır. Bir roti üretimi yardımıyla, hacıları beslemek için her saat yaklaşık 2.000 rotis üretilir.
Aynı anda 40 kuintal patates köri
Binlerce insan Prasad'ı Lal Mahendra Shivshakti Seva Samiti Ashram'ın 'Om Namah Shivay' adı altında fuarın beslenme alanlarında yedi yerde alıyor. Özel olan şey, yiyecek/prasad'ın günde 24 saat burada dağıtılmasıdır. Sebzeler, köri, vb. Geçit töreninde mutfakta üç büyük tavada yapılır. Sevadar Vishal Srivastava, her gün depoda 13-14 kuintal unun tüketildiğini söyledi.
En büyük tavada, her seferinde iki buçuk kuintal domatesden 40 kuintal patates ve sebze yapılır. Patates, zencefil, biber, ıspanak soyma ve kesme için farklı makineler vardır, ayrıca tüm baharat ve domates, zencefil, vb. Öğrenmek için buğday ve gram makinelerde öğütülür ve düğüm ve rotis öncesinde un ve gram unu yapılır, Makineler yardımıyla herkes.
Dragraj'daki Mela bölgesindeki çadır şehrinin 6. sektöründeki Akshaya Patras Deposu'nun mutfağındaki otomatik makineler. (HT fotoğrafı)
Ticaret Fuarı bölgesindeki en büyük mutfak, sektör 19'daki deposundaki Uluslararası Krishna Farkındalığı Derneği (ISKCON), burada her saat üç otomatik makinede 40.000 rotis üretiliyor.
Radhakund mutfağından sorumlu olan asistan yardımcısı, hamuru yoğurma, sebze kesme, vb. Makinelerle birlikte 100'den fazla gönüllünün her gün mahaprasad hazırlamakla meşgul olduğunu söyledi.
Iskcon ayrıca Prayagraj Kavşağı yakınında bir mega mutfağa sahiptir. Endüstriyel Gautam Adani'nin yardımıyla, 1.5 lakh adanmışları her gün bu iki yiyecek mutfağı tarafından servis edilmektedir.
Mela bölgesindeki bu mutfakta, bir yerden diğerine pirinç, baklagil, sebze vb.
Büyük saksılar (bhagonas) bir kayış disk sistemi yardımıyla platforma platforma getirilir ve daha sonra pistlerde bir yerden diğerine aktarılır.
Hamur bükülme makineleri 15 ila 20 dakika içinde 50 kg hamuru yoğurur. Mutfakta 15 ahşap yanık ve 15 gaz yanığı vardır. Mutfak personeli, dört fırın ile sadece su sürekli ısıtılır ve pirinç gerektiği gibi hemen pişirilir.
Puris elle yapılır. Dal, pirinç, roti, iki tür sebze, puris ve halwa, laddu veya kheer tatlılar olarak servis edilir. Mutfakta yemek pişirme süreci her gün sabah 3'te başlar. Tüm preparatlar yapıldıktan sonra, yiyecek saat 5 ila 08: 00-12: 00 arasında pişirilir ve yiyecekler hacı, sadhus ve turistlerden saat 9'dan akşam 6'ya kadar dağıtılır.
Makineler yardımıyla günde 20.000 için hazırlanan yiyecekler
Çadır Şehri'nin 6. sektöründeki Akshaya Patras kampında yiyecek aşçılarının ve 20.000 takipçinin servis edildiği düzenlemeleri yapıldı. Buradaki çalışmaların çoğu makineler tarafından yapılmaktadır. Maksimum 110 kg çiğ pirinç aynı anda ve pişirildikten sonra yaklaşık 350 kg miktarını kullanabileceği pirinç üretimi için özel bir soba vardır. Baklagiller için sobada, sobada sebzeler için bir buçuk saatte bir buçuk saatte ve 350 kg sebzelerde 750 litre impuls yapılır. Bir roti üretimi yardımıyla, hacıları beslemek için her saat yaklaşık 2.000 rotis üretilir.
Aynı anda 40 kuintal patates köri
Binlerce insan Prasad'ı Lal Mahendra Shivshakti Seva Samiti Ashram'ın 'Om Namah Shivay' adı altında fuarın beslenme alanlarında yedi yerde alıyor. Özel olan şey, yiyecek/prasad'ın günde 24 saat burada dağıtılmasıdır. Sebzeler, köri, vb. Geçit töreninde mutfakta üç büyük tavada yapılır. Sevadar Vishal Srivastava, her gün depoda 13-14 kuintal unun tüketildiğini söyledi.
En büyük tavada, her seferinde iki buçuk kuintal domatesden 40 kuintal patates ve sebze yapılır. Patates, zencefil, biber, ıspanak soyma ve kesme için farklı makineler vardır, ayrıca tüm baharat ve domates, zencefil, vb. Öğrenmek için buğday ve gram makinelerde öğütülür ve düğüm ve rotis öncesinde un ve gram unu yapılır, Makineler yardımıyla herkes.