HC, hamile eşin ölümünden sonra burjuva doğum evlerinin testini düzenler

yasemin

Member
29 Ocak 2025 05:43

Mumbai, Bombay HC, Çarşamba günü sekiz üye bir ceset kurdu

Richter Revati Mohite Dere ve Neela Gokhale, tıp alanından uzmanları içeren komitenin denetimi işlettiğini ve raporunu sekiz hafta içinde genişlettiğini söyledi.

Yüksek Mahkeme, bir olayda Nisan ayında olayı tazminat ve olayın ayrıntılı bir soruşturması arayan 26 yaşındaki hamile kadının kocası tarafından sunulan bir dilekçeyi duydu.

Dilekçe, kadının elektrik kesintisi nedeniyle Mumbai'nin Bhandup bölgesindeki Sushma Swaraj Annelik evinde mobil bir el feneri altında yürütüldüğünü iddia etti. Prosedüre göre verilen fetüs de öldü.

Operasyondan sonra kadın, dilekçeye göre, saatler sonra öldüğü kritik bir durumda Sion Hastanesine getirildi.

Petent, doğum evinin makul tesisleri olmadığını ve doktorların mobil meşale ışığının bir parçası olarak cerrahi müdahaleyi gerçekleştirdiğini iddia etti.

Dilekçede, birkaç soruşturmaya rağmen, kocası ölen kadından tıbbi belgelere sunulmadı.

Petent avukatı Gayatri Singh, doğum kurumunun elektrik, yeterli personel ve yatak eksik olduğunu savunmuştu. Güç kaynağının olay gününde birkaç kez yakaladığını iddia etti.

Singh, Çarşamba günü komiteye girişleri için sekiz üyeden altısının adını önerdi. Hastaneyi ve Brihanmumbai Belediye Şirketi'ni temsil eden avukat Purnima H Kantharia'nın itirazları yoktu.

Kantharia'ya göre, devlet hastanelerinden iki doktor da komiteye dahil edilebilir.

Kantharia, denetimin, önlenebilir ölüm ve yenidoğanları azaltmak için merkezi hükümetin Laqshya veya çalışma odası kalitesi girişimine göre standart işletim prosedürlerine uygun olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Banka, iki doktordan dört ekibin yudum gibi bir sosyal denetim yapmak için bakım evlerine katılacağını ve komite sekiz hafta içinde bir rapor verdiğini söyledi.

Bu makale, metinde değişiklik yapmadan otomatik bir haber ajansı ile beslenmiştir.

Rec simgesi
Önerilen konular