Başkan Yardımcısı özgürlük savaşçısı Raja Mahendra Pratap'ı övdü

yasemin

Member
Başkan Yardımcısı Jagdeep Dhankhar Pazartesi günü, gelecek nesil tarihçilerin özgürlük hareketinin unutulmuş kahramanlarının rolünü vurgulaması gerektiğini söyledi.


Başkan Yardımcısı Jagdeep Dhankhar Pazartesi günü Aligarh'daki Raja Mahendra Pratap Singh Devlet Üniversitesi'nin ilk toplantısında (HT Fotoğrafı)

Kendisi, adını 1915'te Afganistan'da sürgünde İngiliz yönetimine meydan okumak için bağımsız bir Hint hükümeti kuran ve bunu yapmak için 50 ülkeye seyahat eden cesur özgürlük savaşçısından alan Raja Mahendra Pratap Singh Devlet Üniversitesi'nin ilk toplantısında konuşuyordu.

Aligarh Müslüman Üniversitesi için arazi bağışlayan Raja Mahendra Pratap Singh'di ve Mathura Lok Sabha koltuğunda yarışırken merhum Atal Bihari Vajpayee'yi yenen kişi de oydu.

Başbakan Yogi Adityanath, 2019 yılında üniversitenin kuruluşunu ilan etmiş ve 21 Eylül 2021'de Başbakan Narendra Modi 93,41 hektarlık alan üzerine inşa edilen üniversitenin temelini atmıştı. Pazartesi günü üniversite ilk toplantısını düzenledi.

Başkan Yardımcısı Jagdeep Dhankhar, eşi Dr. Sudesh Dhankhar geldi. Etkinliğe Üniversite Valisi ve Rektörü Anandiben Patel başkanlık etti ve Başkan Yardımcısını karşıladı.

Dhankhar, “Hindistan özgürlük hareketinin gerçekten unutulmuş bir kahramanı olan bu büyük adamın” anısına kurulan bir üniversitede ilk toplantı konuşmasını yapma onurunun kendisine verilmesinin kendisi için bir gurur meselesi olduğunu söyledi.

Dhankhar konuşmasında öğrencileri ulus için çalışan bu tür ulusal liderlerden ilham almaya çağırdı. Başkan yardımcısı, “Raja Mahendra Pratap Singh büyük bir özgürlük savaşçısı, gerçek bir Hintli, vizyoner ve ulusal bir liderdi” dedi.

“Millet önce gelir ve bu nedenle Rashtravaad (milliyetçilik) bizim dinimiz olmalı ve bu her vatandaşın tercihi olmalıdır. Hindistan'da gençler için muazzam fırsatlar var ve yeteneklerinin farkına varmalı ve başarıya ulaşmak için becerilerini geliştirmeye çalışmalılar” dedi Dhankhar.

Tarımsal büyüme, eğitim, iletişim, teknoloji ve yapay zeka konularında kapsamlı konuştu.

Vali, kadın öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek, içinde bulunduğumuz yüzyılın “Kadın Yüzyılı” olduğunu ilan etti. Başbakan Narendra Modi kadınları güçlendirmeyi kendine misyon edindi. Ülkenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek araştırmaya dayalı bir eğitim sistemini teşvik etti.

(Kurumlardan gelen girdilerle)