Allahabad Üniversitesi öğrencileri üst üste iki dönem sınavında başarısız oldukları için okuldan atıldı

yasemin

Member
26 Temmuz 2024 06:22 IST


Sınav Direktörü AK Kanojia, revize edilen CBCS düzenlemelerinin normal modda yürütülen lisans, diploma ve sertifika kurslarına uygulanacağını söyledi.


Allahabad Üniversitesi (AU), Seçime Dayalı Kredi Sistemi (CBCS) düzenlemelerini revize etti. Üniversite yetkilileri, değiştirilen çerçevenin Üniversitenin Sınav Kurulu, Akademik Konsey ve Yürütme Konseyi'nden onay aldığını söyledi.


Allahabad Üniversitesi (HT FILE)

Sınav Direktörü AK Kanojia, revize edilen CBCS düzenlemelerinin normal kurslar için geçerli olacağını söyledi. CBCS'nin revize edilmiş versiyonu aynı zamanda üniversitenin resmi web sitesi olan allduniv.ac.in'e de yüklenmiştir.

CBCS artık üniversitede Üniversite Ödenek Komisyonu (UGC) kuralları kapsamında gerçekleştirilecek.

Yeni sisteme göre üst üste iki yarıyıl dersinde başarısız olan öğrencinin dersi silinecek. Yarıyıl ve yarıyıl notlarının verilme sistemi de değiştirildi.

Bunun dışında cevap kağıtlarının sadece sınav görevlisi tarafından değerlendirilmesi zorunluluğu bulunmamaktadır. Çok sayıda cevap kağıdı varsa diğer sınav görevlileri de kurtarmaya gelebilir. Not hesaplama sistemi de değiştirildi. Daha önce notlar CGPA'nın 9,5 ile çarpılmasıyla hesaplanırken, artık notlar 10 ile çarpılarak hesaplanıyor. Diğer bir değişiklik ise, öğrencilerin başarılı olabilmek için daha önce olduğu gibi her iki sınavdan %40 puan almak yerine, hem iç hem de dış sınavlardan en az %40 puan almaları gerekmesidir.

PGAT sonuçları tüm departmanlara gönderildi

Allahabad Üniversitesi'nde 60'tan fazla lisansüstü kursa kabuller yakında başlayacak. Kabul ofisi, Lisansüstü Kabul Sınavı'nın (PGAT) sonuçlarını Çarşamba günü üniversitenin 42 fakültesine/merkezine gönderdi. Sonuçlar Perşembe günü kalan üç fakülteye gönderildi. Bu, kabulün artık fakülte düzeyinde başladığı anlamına gelir. Son tarihin bir veya iki gün içinde açıklanması bekleniyor. Sonuçların Pazartesi gününe kadar Allahabad Üniversitesi'ne üye kolejlere gönderilmesi için hazırlıklar yapılıyor.


Haberler / Şehirler / Diğer şehirler / Allahabad Üniversitesi öğrencileri üst üste iki dönem sınavında başarısız oldukları için okuldan atıldı