Toplam Kapatma, Manipur'dan Kuki bölgelerindeki ömrü felç eder

yasemin

Member
Imphal: Manipur'daki tüm sokaklar boyunca serbest hareket için Merkezin Rehberi ve Cumartesi sabahı Kuki'nin egemen bölgelerde normal yaşamı felç eden Kuki-Zo Konseyi, Kuki Organı tarafından gece yarısından bir Kuki organı tarafından belirlenen toplam sayısı.

Güvenlik personeli, Kuki Zo Konseyi'nin belirsiz bir şekilde kapanması sırasında Manipur'da. (PTI)

Yerli Kabile Liderleri (ITLF), Kuki Öğrenci Örgütü, Yerli Kabile Savunuculuk Komitesi (ITAC), Kuki Inpi, Stamme Birimi (COTU) ve Hill Tribal Konseyi (HTC) komitesi de dahil olmak üzere çeşitli diğer Kuki organizasyonları da kapanıyor.

Tüm kapanma boyunca, göstericiler Imphal-Dimapur'un ulusal otobanını yanmış lastikler ve ahşap gövdelerle engelledi. Imphal'in Churacandpur üzerinden Mizoram ile bağlandığı Tiddim Yolu (Ulusal Karayolu 150) boyunca Churacandpur Bölgesi'nde de benzer protestolar bildirildi.

Cumhurbaşkanının kuralı, 9 Mart'ta 9 Mart'ta 9 Mart'ta “Asma Animasyon” altında normalliği geri yüklemek için bir yol haritasının bir parçası olarak 9 Mart'ta istifa ettikten sonra 21 ay boyunca türbülansta olan anlaşmazlık tarafından zorlanan devlete dayatıldı.

1 Mart'ta Neu-Delhi'de Birlik İçişleri Bakanı Amit Shah başkanlığında yüksek rütbeli bir güvenlik incelemesi toplantısı sırasında hükümet, 8 Mart'tan Jiribam'dan Ulusal Otoyollar (Dimapur-Immphal-Moreh) ve (Imphal-Silbam) dahil olmak üzere Manipur'daki tüm sokaklara hitap etti.

Bu yönergelerden sonra, Manipur'un 8 Mart tarihli hükümeti, sıkı güvenlik altında, güvenli ve güvenilir toplu taşıma sağlamak için Manipur Devlet Taşımacılığı (MST) otobüs ve helikopter hizmetlerine resmen başladı.

Bununla birlikte, Kuki bedenleri Shah'ın kılavuzunu reddetti ve Kuki hakimiyetli bölgelerde, özellikle sendika alanı şeklinde “ayrı bir yönetim” için sekiz noktadan gereksinimleri karşılanana kadar “hareket özgürlüğü” olmayacağını açıkladı.

Yetkililere göre, göstericiler Cumartesi günü çeşitli yerlerde gösteriler düzenlediler ve Imphal'dan Senapati'ye giden bir devlet taşımacılığı otobüsünü durdurmaya çalıştılar. Göstericiler özel araçları alevlere koydu, otoyolları engelledi, basit taşlar ve hatta güvenlik personeline ateş etti, bu da şiddet uygulamalarına neden oldu.

Lalgouthang Singsit olarak tanımlanan 30 yaşındaki bir adam, Keithhelmanbi'deki çarpışma sırasında Imphal'a yaklaşık 37 km uzaklıkta silahlı yara aldı ve yaralanmalardan öldü.

Kongre Yasama Partisi (CLP) ve eski Başbakan Okram Ibobi'nin başkanı, Pazar günü Lok Sabha Milletvekili Angomcha Bimol Akoijam resepsiyon töreninde konuşurken, medyaya şunları söyledi: “Manipur'daki insanlar, merkezi hükümetin inisiyatifini eyalette tüm sokaklarda hareket özgürlüğü için karşıladılar. Ancak, bir protestocunun güvenlik güçlerinin eylemleri nedeniyle hayatını kaybetmesi üzücü. Bence merkezi hükümetin adımı erkendi. Bunun yerine, her iki topluluğun ortak tartışmasını çağırarak adım adım bir süreç gerçekleştirmiş olmalılar. ”

Ayrıca, devletteki normalliğin restorasyonunun her iki topluluğu da “affetmesi ve unutması ve unutması” gerektiğini vurguladı, aksi takdirde insanlar acı çekmeye devam edecek.

Ibobi medyayla konuştu ve ayrıca Kuki topluluğundan kapanmayı geri çekmesini istedi. Kuki topluluğuna yeniden düşünmek ve çağırmaya hitap ediyorum. ”

Bu arada, medya soruşturmalarına tepki veren Lok Sabha Milletvekili Angomcha Bimol Akoijam, Birlik Hükümeti tarafından “dün” inisiyatif “bir başarısızlık olmadığını söyledi. Her şey zamanlama ile ilgiliydi. Bence bu barışçıl bir manipur için bir adım. Bunun bir başarısızlık olduğunu sanmıyorum. ”

Yetkili şunları ekledi: “Birlik hükümetinin kararı doğru olanıydı, ancak göstericiler tarafından otoyolların engellenmesi, Hindistan Anayasası'nın 19. maddesinin ihlalidir.”

Bu arada polis, otomatik ateşli silahların ayrım gözetmeden ateşlediğini, ardından Cumartesi günü 11:55 arm. Bisnupur'da Phougakchao istasyonunda Churacandpur sınırında Phougakchao istasyonunda iki yuvarlak pompi yangını (doğaçlama latod silahı) takip ettiğini doğruladı. Cumartesi Cumartesi, Cumartesi Cumartesi günü.

Bir polis memuru şunları söyledi: “Bölgede kullanılan merkezi anlaşmazlık şampiyonu (merkezi silahlı polis gücü), gelen yangına karşı çıkarıldı ve bu da yaklaşık 15 dakika boyunca ateş değişikliğine yol açtı. Ancak hiçbir kurban bildirilmedi. ”