Nepathya Rang Sammaan: Stalwarts, Lucknow tiyatrosuna ‘sahne arkası’ katkılarından dolayı selamlandı

yasemin

Member
MUTLULUK Lucknow Tiyatrosu’nun büyük destekçileri – Shashank Bahuguna ve Atamjeet Singh – Cumartesi gecesi Bharatendu Natya Akademi’de düzenlenen ikinci Nepathya Rang Sammaan Ödülleri töreninde onurlandırıldı.

Raj Bisaria, Bharatendu Natya Akademi’de Shashank Bahuguna’ya Nepathya Rang Sammaan Ödülü’nü takdim ediyor. (HT fotoğrafı)

Genellikle Delhi’de düzenlenen etkinliğin organizatörleri, bu yıl mekanı Lucknow’a taşımaya karar verdiler. Karar, her iki ödül kazananın da Lucknow’dan olması ve tiyatro kariyerlerinin çoğunu burada geçirmesi nedeniyle verildi.

Onlarca yıldır perde arkasında çalışan Shashank Bahuguna, psiko-fiziksel tiyatronun önde gelen uygulayıcılarından biridir. Genelde sahnede olacak türden biri olmadığını ve “ilgi odağı dışında kalmayı” tercih ettiğini itiraf etti.

Bahuguna, psiko-fiziksel tiyatronun söylenenle alınan arasındaki boşlukları keşfetmekle ilgili olduğunu ekledi. Bahuguna, “Kelimeler zamanla gelişir ve sonsuza kadar aynı anlama gelmez – sözlerimizle açığa çıkardığımızdan daha fazlasını saklarız” dedi.

Diğer ödüllü Atamjeet Singh, 50’den fazla halk tiyatrosu yapımına sahip ve aynı zamanda ünlü bir oyun yazarı. Diğer yönetmen ve mentorlarla deneyimlerinden anekdotlar paylaşarak, “Mümkün olduğunca tiyatroda sürekli olmaya ve dahil olduğum her yapım arasında uzun boşluklara izin vermemeye çalıştım” dedi.

Singh, “Boş olduğunu bildiğim ve yalnızca nezaketen söylediğim iltifatlar bile beni heyecanlandırırdı… İlk oyunculuk rollerimden birinde söylediğim bir şarkının yorumuyla seyirciyi şaşırtmayı başardım,” dedi. Yüksek ve gırtlak tonuyla salondan çıkarken, son notası için aldığı alkışlar salonda yankılandı.

Önemli tiyatro kişiliği Raj Bisaria, programın ana konuğuydu. Bahuguna ve Singh’e tiyatro alanına yıllarca yaptıkları katkılardan dolayı hatıra ve bir şal hediye etti. Bu takdirlerin çok geciktiğini ve bunu daha önce yapma zahmetine girmiş olmayı dilediğini söyledi.

BNA Direktörü Dinesh Khanna da etkinliğin özel konuğuydu. Etkinliği, “Lucknow, günümüz prodüksiyonlarına sızan savurganlık ve ihtişama teslim olmak yerine tiyatronun ruhunu koruyan şehirlerden biri” diyerek etkinliği tamamladı. – Tanınmış Tiyatro yönetmeni Surya Mohan Kulshreshtha.