Hava Kuvvetleri Komutanı, Prayagraj'daki CAC komutanlarının yıllık toplantısına katıldı

yasemin

Member
19 Aralık 2024 21:20 IST

Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal AP Singh, CAC Komutanları Konferansına başkanlık etti ve IAF'ın hazırlığını, yenilikçiliğini ve kendine güvenini vurguladı.

Hindistan Hava Kuvvetleri (IAF) Hava Kurmay Başkanı Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal AP Singh, Perşembe günü Merkezi Hava Komutanlığı (CAC) karargahında sona eren iki günlük CAC Komutanları Konferansı 2024'e başkanlık etti. Toplantıya CAC'ın Sorumluluk Alanındaki (AoR) istasyonların komutanları katıldı.

IAF Baş Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal AP Singh, CAC Sorumluluk Alanı kapsamındaki İstasyon Komutanlarıyla birlikte Prayagraj'daki (IAF) CAC Genel Merkezindeki toplantıya katılıyor

Konferans sırasında Hava Genelkurmay Başkanı komutanlarla etkileşimde bulundu ve Hindistan Hava Kuvvetlerinin operasyonel kapasitesinin arttırılmasında kişinin rolünü bilmenin önemini vurguladı.

Onlara mevcut güvenlik senaryosu ve Hindistan Hava Kuvvetlerinin önemli rolü hakkında bilgi verdi ve ortaya çıkan beklenmedik durumlara karşı yüksek düzeyde hazırlıklı ve tetikte olunması gerektiğini vurguladı. Bölgesel PRO ve Prayagraj Bölgesi Savunma Bakanlığı sözcüsü Grup Kaptanı Samir Gangakhedkar, operasyonel hazırlığı iyileştirmek, bakım uygulamalarına odaklanmak ve sağlam fiziksel ve siber güvenlik sağlamak için kritik analiz ihtiyacını da vurguladı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal AP Singh, komutanları güvenli bir uçuş ortamı sağlama çabalarına devam etmeye çağırdı ve IAF'ın savaş yeteneğinin yenilik ve kendine güven yoluyla geliştirilmesi ihtiyacını vurguladı.

CAS, konuşmasında, CAC'nin IAF tatbikatları, insani yardım ve afet yardım operasyonları (HADR) ve sivil idareye yardımın yürütülmesindeki rolünü ve ayrıca IAF'ın misyon, dürüstlük ve mükemmellik gibi temel değerlerini ilk önce desteklemesini takdir etti. .

Daha önce, Çarşamba günü CAC Karargahına vardığında Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşal AP Singh, Merkezi Hava Komutanlığı Hava Başkomutanı Hava Mareşal Ashutosh Dixit tarafından kabul edildi. Hava Kuvvetleri Komutanı'na gelişinin ardından törenle bir şeref kıtası takdim edildi.